Territori Educador. Ens Mengem Les Valls


Escoles del Ripollès, la Vall del Ges i el Bisaura participen durant els cursos escolars 2016/2017 i 2017/2018 en el projecte Territori Educador. Ens Mengem Les Valls que té per objectiu promocionar una cultura d’alimentació sana, de qualitat i de proximitat a la població local a través de l’escola.

Amb aquest projecte es pretén posar en valor el producte agroalimentari del territori a l’escola, i contribuir a fomentar el consum de proximitat a través de la generació d’un sentiment de pertinença i identitat entorn al producte local i l’activitat tradicional del territori.

En el territori es coneix l’experiència d’implantació del projecte Ens mengem la Vall promogut per l’Associació cultural i gastronòmica de cuines de la Vall de Camprodon que va iniciar-se l’any 2011. Aquest projecte té com a eixos principals la promoció dels productes agroalimentaris de la Vall de Camprodon en l’àmbit local, l’educació per una alimentació sana i de qualitat i la vinculació del teixit social que conforma el sector productiu del territori, les famílies, l’escola i el sector de la restauració.

Amb el projecte Territori educador. Ens mengem les Valls, volem estendre l’experiència d’Ens mengem la Vall a tot el territori del Ripollès i a la Vall del Ges, Orís i el Bisaura, i ampliar els materials pedagògics amb altres productes locals de qualitat, així com, realitzar altres accions de promoció del producte local vinculades a les fires agroramaderes i alimentàries de territori, i l’Aula d’Hostaleria del Ripollès.

Les actuacions del projecte consisteixen en la promoció de productes locals com la carn de vedella, els làctics i formatges, la carn de xai i cabrit, la trumfa de la Vall de Camprodon i la patata d’Orís, la carn de poltre, els embotits, entre d’altres. Aquesta promoció es fa a través del treball a l’aula mitjançant materials pedagògics especialment pensants per al projecte, visites a productors agroalimentaris amb els  alumnes, i sessions i tallers informatius i formatius per a les famílies, els docents i els equips dels menjadors escolars centrats en el producte de proximitat, la seva expressió gastronòmica i la seva importància nutricional.


OBJECTIUS DEL PROJECTE:

Objectius_EMLV


SOCIS DEL PROJECTE:

  • Entitats vinculades al producte:

Associació de Producte del Ripollès

Cooperativa agrària de Torelló

  • Entitats de promoció econòmica del territori:

Agència de Desenvolupament del Ripollès (CDR)

Consorci Vall del Ges Orís i Bisaura (CVGOB)

Ajuntaments de Campdevànol, Camprodon, Orís, Ribes de Freser, Sant Quirze de Besora i Sant Vicenç de Torelló

  • Comunitat educativa:

Escoles de primària de Campdevànol, Camprodon,  Ribes de Freser, Sant Quirze de Besora i Sant Vicenç de Torelló


ACCIONS DEL PROJECTE:

Presentacio_resultats_EMLV-001

 


MATERIALS DEL PROJECTE:

Menú sa i equilibrat amb producte local: Ripollès i Vall del Ges, Orís i Bisaura

Llicència de Creative Commons
Receptari de cuina de muntanya amb Producte del Ripollès de Associació Leader Ripollès Ges Bisaura està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons

Llicència de Creative Commons
Receptari de cuina de muntanya amb Producte de la Vall del Ges, Orís i el Bisaura de Associació Leader Ripollès Ges Bisaura està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons