El passat 16 d’octubre va tenir lloc la 1a Taula de Concertació Territorial del Ripollès a la seu de l’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura al Consorci Ripollès Desenvolupament, dins el marc de projecte ODISSEU.

Les Taules de Concertació Territorials són les meses representatives dels agents que intervenen en matèria de joventut, ocupació i promoció econòmica, de caràcter públic i privat, a escala comarcal i són l’estructura de desenvolupament del projecte ODISSEU a nivell comarcal.

L’objectiu d’aquest organisme és formular un model de concertació territorial que traci les línies estratègiques per a un desenvolupament econòmic i social sostenible que inclogui als joves.

En aquesta primera taula es varen determinar les línies estratègiques de les accions que es duran a terme aquest 2012. Dins les accions previstes es varen programar dues xerrades, una ja executada dins el programa de la Fira de Santa Teresa que es va dur a terme el passat divendres 19 d’octubre “Joves,emprenedoria i ramaderia. La ramaderia com una opció de futur?” i una xerrada que es durà a terme el proper 23 de novembre sobre l’opció d’emprendre en el món rural.

Es col·laborarà també en tallers de foment de l’emprenedoria i millora de l’ocupabilitat als instituts i centres formatius de la comarca.

En les següents reunions de la Taula, s’aniran avaluant i decidint noves accions  (joves- nodes empresarials) i l’estratègia que seguirà la comarca en el marc d’ODISSEU.