El primer Bicibús de la comarca del Ripollès ha començat a rodar aquest divendres 22 d’abril, dia mundial de la Terra. 

27 infants i 12 dotze adults voluntaris de l’AFA Joan Maragall han estat els pioners del Bicibús al Ripollès. Els infants, visiblement satisfets de l’experiència, han arribat a l’escola envoltats d’una munió d’espectadors entre els quals es trobaven famílies, mitjans de comunicació i representants de les institucions que han fet possible la posada en marxa del Bicibús. 

Els 3 escamots ciclistes que recorren les 3 línies del bicibús han arribat puntualment per a l’inici de la jornada escolar. Els infants s’han desplaçat disciplinadament i plenament uniformats amb casc i armilles de gran visibilitat per garantir la seguretat.  

La satisfacció d’aquest “primer viatge” del bicibús és generalitzada entre les entitats que l’han promogut i preveuen que se sumin més nens i nenes en els divendres vinents.

La materialització d’aquest projecte, que va començar el setembre de 2021, ha estat gràcies a la determinació de l’AFA de l’Escola Joan Maragall de Ripoll i el suport de les entitats  Canvis en Cadena, Ajuntament de Ripoll i l’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura. 

L’acció de promoció i difusió del projecte Bicibús s’emmarca en el projecte Energia, Forest i Canvi Climàtic (ENFOCC) de l’Associació Leader Ripollès Ges BISAURA. És un projecte de cooperació que té com a finalitat fer arribar a les entitats locals, als diferents sectors econòmics i a la població en general la idea que una nova cultura energètica i forestal és possible, a fi de generar un impacte important als nostres territoris rurals.

Categories: Leader