La setmana vinent en el marc del projecte Territori educador. Ens mengem les valls que té per objectiu  promocionar una cultura d’alimentació sana, de qualitat i de proximitat a la població local a través de l’escola, organitzem per una banda, una demostració de cuina del producte local amb robot, i per l’altra, un taller de cuina per a nens i nenes acompanyats d’un adult.

A través d’aquest projecte, es vol posar en valor el producte agroalimentari del territori a l’escola i contribuir a fomentar el consum de proximitat a través de la generació d’un sentiment de pertinença i identitat entorn al producte local i l’activitat tradicional del territori.

Les actuacions del projecte consisteixen en la promoció de productes locals com la carn de xai i cabrit, els lactis i formatges, la trumfa de la Vall de Camprodon i la patata del bufet d’Orís, la carn de vedella i la de poltre, els embotits, entre d’altres. Aquesta promoció es fa a través del treball a l’aula mitjançant materials pedagògics especialment pensants per al projecte, visites a productors agroalimentaris amb els alumnes, i sessions i tallers informatius i formatius per a les famílies, centrats en el producte de proximitat, la seva expressió gastronòmica i la seva importància nutricional.

A continuació podeu consultar els programes d’aquests dos esdeveniments:

 

 

 

Categories: Leader