Nou empreses del Berguedà, el Ripollès i els territoris del Moianès, Lluçanès i Ges Bisaura, varen participar el passat 2 de maig al 2n Workshop per a l’elaboració de memòries de sostenibilitat. Aquest segon taller va ser organitzat per l’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura i per l’Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central, amb la col·laboració del Centre de Recursos del Castell de Montesquiu i amb el suport de l’organització internacional Global Reporting Initiative. La memòria de sostenibilitat és un document en el qual les empreses o entitats informen sobre la seva activitat i els impactes que aquesta genera a nivell econòmic, ambiental i social, amb l’objectiu de donar-ho a conèixer als seus grups d’interès (clients, proveïdors, treballadors, comunitat, etc).

En aquesta segona jornada, les empreses varen exposar la feina feta a partir del primer taller realitzat el 12 de març i es van determinar els indicadors que cada una de les empreses donarà resposta a la seva memòria, sobre els seus principals impactes, segons la metodologia de Global Reporting Initiative (GRI), una organització sense ànim de lucre sorgida de les Nacions Unides que ofereixen un marc internacional per a l’elaboració d’aquests informes. La jornada es va dur a terme en un context molt participatiu i va ser molt ben valorada pels assistents.

Pel proper mes de juny les empreses elaboraran la seva memòria de sostenibilitat, aquesta iniciativa s’emmarca en el conveni de col·laboració establert entre GRI, i les entitats que formen part del projecte Gestió Sostenible Rural,, per impulsar l’elaboració de memòries de sostenibilitat a les petites i mitjanes empreses dels territoris participants en el projecte Gestió Sostenible Rural.