El Castell de Montesquiu va acollir el dimarts 25 d’octubre la jornada sobre el canvi climàtic i les noves oportunitats de gestió energètica sostenible als territoris rurals que es va organitzar des de l’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura.

foto_enfocc

Josep Enric Llebot catedràtic de Física de la UAB, realitzant la ponencia. Foto de Jordi Puig

Durant la jornada, es va posar de manifest la lluita de la comunitat internacional contra el canvi climàtic, posant enfasi a l’últim acord pres a la Cimera de París, que va entrar en vigor el passat 4 de novembre. Aquest acord estableix una normativa perquè tots els països redueixin les seves emissions de combustibles fòssils amb l’objectiu global que la temperatura no augmenti més d’un grau i mig. A mes petita escala, a la jornada de Montesquiu organitzada per l’Associació Leader Ges Bisaura on des del projecte ENFOCC, es va explicar com els territoris rurals poden tractar els efectes, eines i propostes que tenim més a l’abast.

El canvi climàtic és un procés inevitable i ja n’estem vivint els seus efectes. A banda d’intentar que la intensitat en sigui la mínima possible cada regió s’ha d’adaptar als canvis de les condicions ambientals a cada territori.

Durant la jornada també es va parlar de les polítiques per a la mitigació del canvi climàtic a Catalunya i la petjada del carboni en productes agroalimentaris amb l’experiència que van dur a terme des del Grup TEDER amb “l’esparrago de Navarra”.També es va presentat l’eina ENEGEST, com una nova manera d’autodiagnosticar el consum d’energia per a les PIMEs de territoris rurals. Amb tot plegat s’ha posat de manifest que cal una transició energètica urgent i utilitzar fonts d’energia renovables.

En el següent enllaç, trobareu penjades totes les ponències que es van realitzar durant la jornada “CANVI CLIMÀTIC I NOVES OPORTUNITATS DE GESTIÓ ENERGÈTICA SOSTENIBLE ALS TERRITORIS RURALS”

PONÈNCIES

Categories: Leader