El passat dimarts dia 19 de juny una delegació de l’Associació Leader va ser convidada a la localitat de Cazorla per presentar el seu model de treball en el Punt InfoEnergia del Ripollès, juntament amb el Punto InfoEnergía de Tierra Estella. Aquesta transferència de model és una de les activitats incloses dins el projecte de cooperació Eureners3 – Europa y energía, i que també s’havia realitzat el mes de març a la localitat d’Alcañiz.

Alhora, en les jornades es va aprofitar per donar a conèixer el guanyador del concurs “I tu què fas per estalviar energia?”, que han estat els alumnes de 2n d’ESO de l’IES Picos del Guadiana amb la seva proposta de superheroi ECOMAN. A la pàgina del projecte, www.eureners.com, es pot visualitzar el vídeo. El premi ha estat una bicicleta elèctrica plegable de la marca Quipplan Mobility, valorada en 1.500 euros.

A part d’aquesta jornada, es va fer una reunió de coordinació entre els socis del projecte, on es va presentar la base de l’eina de càlcul de petjada de carboni en producte agroalimentari que s’està desenvolupant dins Eureners3. A partir del dia 1 de juliol i fins al mes de novembre es realitzarà la posada a punt de l’eina. L’any 2013 es faran proves pilot i, l’any 2014 es certificaran 7 petjades de carboni, una per territori.

 

 

Categories: Leader