Jornada tècnica QUERALBS, dimecres 17 de juny de 2015

Des del Departament de Territori i Sostenibilitat s’està treballant per la declaració del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser. S’ha realitzat un procés participatiu amb les parts implicades de la comarca, per poder identificar les activitats que es realitzen a dia d’avui.

En aquesta jornada s’explicarà el funcionament del Parc Natural de l’Alt Pirineu, que serà el parc amb les característiques més semblants al nostre i el funcionament del Parc Natural Regional dels Pirineus Catalans, situat a la línia transfronterera del nostre futur parc.

La idea és explicar breument la seva història i funcionament i sobretot també poder conèixer experiències lligades amb ramaders, productors, empreses d’activitats, restauradors i hostalers.

queralbs

Programa:

9.30 h Presentació de la Jornada

Sr. Josep Maria Farrés, secretari de l’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura.

Sra. Eulàlia Comas, tècnica del Departament de Territori i Sostenibilitat

9.45 h El Parc Natural de l’Alt Pirineu

• Funcionament del parc. Sr. Marc Garriga, director del parc.

• Experiència d’un productor Sr. Josep Maria Orteu, ramader.

• Experiència d’una empresa d’activitats Sr. Imma Rubio, Guies de Muntanya de l’Alt Pallars.

• Experiència d’un restaurador / hostaler Sra. Teresa Aubach, Turisme Rural Casa Borrut. 11.15 h Pausa 11.45 h El Parc Natural Regional dels Pirineus Catalans

• Funcionament del parc. Sra. Christelle Frau, tècnica de patrimoni, cultura i cooperació transfronterera.

• Presentació de la estratègia turística del Parc i del dispositiu “marque parc”, Sr. Teddy Maignan, tècnic de turisme sostenible, “marque parc”, d’allotjaments i sortides de muntanya.

• Experiència vinculada a la “marque Parc”

13.15 h Cloenda de la Jornada Il•lma. Sra. Imma Constans, alcaldessa de Queralbs.

Lloc de realització: Ajuntament de Queralbs Plaça de la Vila, 3 17534 QUERALBS

Inscripcions: La jornada és gratuïta però cal inscriure’s prèviament a través del Consorci Ripollès Desenvolupament. Tel.: 972 704 499 – A/e: info@productesdelripolles.com També us podeu inscriure a través del servei de Preinscripcions a jornades del PATT del portal RuralCat: www.ruralcat.net/preinscripcionspatt

Categories: Leader