La conferència online està dedicada als Territoris Socialment Responsables i a la sostenibilitat en la cadena de valor.

El projecte de cooperació Gestió Sostenible Rural d’implantació de la RSE a les empreses dels territoris rurals de Catalunya, Balears i Aragó serà una de les dues experiències que es presentaran aquest divendres 11 de maig a la conferència online “Sostenibilitat en la cadena de valor i territoris socialment responsables”, promogut per l’organització internacional Global Reporting Initiative i la delegació colombiana de l’empresa BSD Consulting. L’objectiu d’aquest webinar, que tindrà lloc a les 16 pm (9am hora de Colòmbia), és desenvolupar un espai de generació de coneixement i aprenentatge conjunt que permti als participants identificar oportunitats de treball orientades a la gestió i comunicació de la sostenibilitat. En aquests moments, hi ha una vintena d’empreses inscrites, la majoria d’elles d’Amèrica Llatina.

A més de Gestió Sostenible Rural, al Webinar es presentarà també el projecte Transparència, impulsat pel Consell de Cambres de Comerç de Catalunya. Aquest programa ha promogut l’acompanyament a prop de 60 petites i mitjanes empreses en el seu procés d’elaboració dels informes de sostenibilitat. Aquestes organitzacions han estat identificades com a part de la cadena de valor d’onze grans empreses de l’Estat Espanyol.

Actualment, el projecte Gestió Sostenible Rural, amb la col·laboració de GRI, està treballant en la capacitació d’una vuitantena de microempreses per a la publicació de la seva primera memòria de sostenibilitat. Aquesta tasca es desenvolupa a partir de sessions de treball col·lectives en els diferents territoris participants en el projecte.