El passat diumenge a la tarda, l’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura va inaugurar la Food Truck La Tartana que té per objectiu promocionar els productes del Ripollès, la Vall del Ges, Orís i el Bisaura en fires i esdeveniments d’arreu de Catalunya.

L’acte va tenir lloc a la zona esportiva del pavelló de l’Avellaneda de Ripoll en el marc de la inauguració de l’Àrea de Trial del Centre de Tecnificació Esportiva, i els assistents van poder degustar els productes gastronòmics locals que ofereix La Tartana.

img-20160919-wa0012

La Tartana recorrerà diferents indrets, fires i esdeveniments d’arreu del territori per donar a conèixer el producte local del Ripollès i de la Vall del Ges, Orís i el Bisaura. Serà una manera original de facilitar el tast i el coneixement dels diferents productes. Es projectarà com un espai estratègic per promocionar i difondre la cuina de muntanya i els productes locals, i de retruc ajudarà en la promoció turística del territori.

Del Ripollès promocionarà els productes agroalimentaris de la marca de garantia “Producte del Ripollès”, i de la Vall del Ges, Orís i el Bisaura donarà a conèixer els productes més destacats dels diferents elaboradors (productes de proximitat).

Es pretén que La Tartana també esdevingui un espai test per els alumnes de l’Aula d’Hostaleria del Ripollès, oferint-los l’oportunitat d’adquirir una experiència laboral. Fer demostracions de cuina a la Food Truck s’ha d’entendre com una experiència laboral més i una sortida professional. Els futurs professionals, tant de camp com dels fogons, són el jovent que actualment s’està formant. La tendència a valorar els productes de proximitat requereix que els alumnes d’especialitats culinàries tinguin un coneixement més acurat de tot el procés des de la producció fins al plat.

Per poder consumir producte local d’una manera natural i quotidiana, cal tenir l’hàbit instaurat. Una de les maneres més clares per treballar la sensibilització envers el producte local i ecològic és començar a les escoles. La Tartana també serà una eina important dins el projecte “Territori educador. Ens mengem les valls”. Mitjançant aquesta cuina amb rodes s’arribarà a les escoles i es donarà a conèixer el producte del territori, amb la Tartana es podran realitzar, en col·laboració amb els centres educatius, una gran quantitat d’activitats per als nens i nenes.

tartana     Aquí trobaràs La Tartana.

Categories: Leader