Aquest dimarts 17 de març, s’ha dut a terme, al Castell de Montesquiu, la jornada de cloenda del període d’ajuts Leader 2007-2013. A la jornada s’han valorat de forma molt positiva els resultats obtinguts i també s’ha fet la presentació del nou programa Leader 2014-2020.

L’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura gestiona aquests ajuts, que es convoquen per a entitats i empreses amb la finalitat de millorar la qualitat de vida a les zones rurals i fomentar la diversificació econòmica, preservant-ne el medi ambient i l’entorn rural.

Foto jornada tancament peírode Leader al Montesquiu

Cal destacar que en aquest període s’han finançat 107 projectes, d’un total de 142 sol·licituds presentades. Això haurà suposat una inversió al territori de 15,4 milions d’euros i un ajut als promotors de 4,5 milions d’euros, que han permès la creació de 37 empreses i la consolidació de 70 projectes. En total l’Associació ha contribuït en la creació de 84 llocs de treball i la consolidació de 378. Durant aquests anys 24 empreses s’han acollit al projecte de responsabilitat social a l’empresa, que han estat assessorades en l’àmbit econòmic, social i ambiental per assolir els objectius marcats en el pla de millora. Mitjançant les diverses convocatòries d’ajuts també s’han instal·lat un total de 22 calderes de biomassa, fomentant així les energies renovables basades en fonts de combustible endògenes i reduint les emissions de CO2 a l’atmosfera.
A la jornada també s’ha dut a terme una taula rodona on els empresaris han explicat el paper dels ajuts Leader a l’hora de portar a terme els seus projectes; com també ha servit per a valorar tot el procediment de tramitació.

? S’ha presentat un vídeo resum on s’explica en què han consistit els ajuts Leader i es mostren tots els projectes finançats durant els darrers 7 anys.

Finalment la jornada va concloure amb una conferència de Joan Antoni Melé sobre com transformar la societat a través d’empreses amb valors.

Categories: Leader