El pròxim dimecres 20 de juny es celebra al Centre Cívic Pati Llimona de Barcelona la jornada COOPERAR PER UN MEDI RURAL ACTIU, on es presentaran els projectes de cooperació interterritorials dels 13 Grups d’Acció Local (GAL) de Catalunya.  L’acte està organitzat per l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA) i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació  Medi Natural (DAAM) i comptarà amb la presència de l’Honorable Sr. Josep Mª Pelegrí, Conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, el Sr. Aurelio García, president de la Red Española de Desarrollo Rural (REDR) i del Sr. Miquel Rovira, president de l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA) i del Consell Comarcal del Ripollès.

Per assolir les estratègies territorials, a part de gestionar els ajuts LEADER per a la diversificació de l’economia rural, els Grups d’Acció Local participen en projectes de cooperació interterritorial amb altres GALs i entitats en diferents àmbits i sobre diferents temàtiques.

Paral·lelament a les ponències, i durant tot el matí, hi haurà diferents activitats sobre els projectes de cooperació –projeccions audiovisuals, exposicions, materials divulgatius…- presentats al vestíbul de la sala Maria Aurèlia Capmany.

El gerent de l’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura, Albert Puigvert, participarà en una de les dues taules rodones de “cooperació entre actors i territoris rurals” específica per temes de sostenibilitat. En la seva intervenció, Puigvert explicarà l’estratègia del Grup en matèria de gestió energètica i forestal, així com el projecte Energia i Forest, amb el qual es pretén transferir aquesta estratègia a altres GALs catalans. En la mateixa taula s’exposaran un projecte de cooperació nacional sobre masies sostenibles (Projecte Masovera) i un projecte sobre petjada de carboni en vins (+ vino –CO2).

L’assistència a l’acte és gratuïta, prèvia inscripció a la pàgina de l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya www.desenvolupamentrural.cat (les places són limitades).

 

 

 

 

Categories: Leader