Els passats dies 14 i 15 de març es va organitzar a Estella (Navarra) un curs formatiu sobre la nova eina de càlcul de petjada de carboni en producte agroalimentari que s’està desenvolupant dins el Projecte Eureners3.

En aquesta formació hi van participar tècnics i gerents dels diferents territoris cooperants, així com els diferents creadors de l’eina:

  • CIMANTI com a dissenyadors de l’eina
  • INTIA i NEIKER com a responsables de l’apartat de producció
  • AIN (Asociación de Empresas de Navarra) com a responsables de distribució i consum
  • Sart Medi Ambient – UVIC com a responsables de gestió de residus
  • AENOR com a responsables de verificar l’eina

En aquests moments, i a manca de petits retocs a l’eina, aquesta ja està operativa per ser testada en càlcul de petjada de carboni en formatge d’ovella i de cabra, tasca que es desenvoluparà per part dels diferents grups cooperants entre abril i juliol d’aquest any. Abans de novembre, l’eina també estarà disponible per ser provada en oli d’oliva i productes carnis.

El projecte Eureners3, coordinat per la Asociación TEDER de Navarra, es desenvolupa dins el marc de la Xarxa Rural Nacional en la convocatòria 2011 de cooperació del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient. Eureners3 va tenir el seu inici el mes de setembre de 2011 i es desenvoluparà fins a novembre de 2014. Per més informació sobre el pojecte: www.eureners.com