L’ASSOCIACIÓ LEADER RIPOLLÈS GES BISAURA ÉS L’AMFITRIÓ DE LA V JORNADA D’INTERCANVI D’EXPERIÈNCIES LEADER, ORGANITZADA PER LA RED RURAL NACIONAL

Grups d’Acció Local Catalans i Espanyols es reuneixen a la Vall de Núria en el V Intercanvi organitzat per la Red Rural Nacional, amb l’objectiu de marcar un full de ruta pel desenvolupament del projecte de cooperació catalana  “ENFOCC _ Energia, Forest i Canvi Climàtic” liderat per l’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura i finançat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació .

La trobada s’ha realitzat els dies 15 i 16 de març i ha comptat amb l’assistència de 15 grups d’acció local ( 11 catalans i 4 espanyols) alguns d’ells com a socis actuals del projecte i d’altres com a socis potencials.

foto presentacio jornada

L’objectiu del projecte ENFOCC és catalitzar i impulsar la sostenibilitat del model de desenvolupament dels territoris rurals catalans basant-se en la transició energètica i la lluita contra el canvi climàtic, mitjançant la definició d’una estratègia de foment de l’estalvi i eficiència energètica, en la promoció de les energies renovables basades en fonts endògenes, i en la creació i implementació de plans de mitigació i adaptació al Canvi Climàtic.

El primer dia de La Jornada, 15 de març, s’ha dut a terme a la Vall de Núria on s’ha presentat “La Transició Energètica del segle XXI” a càrrec de Ramon Sans, i l’estat actual del projecte ENFOCC , i on també s’ha realitzat una dinàmica-taller de treball sobre els eixos del projecte i una visita a les instal·lacions de geotèrmia de l’estació de muntanya. A partir d’aquesta trobada, el projecte passarà de dimensió Catalana a Interterritorial (amb la participació de Grups de Navarra, Andalusia, Aragó i Menorca).

Durant el segon dia, 16 de març, la jornada s’ha dut a terme a la població de Vallfogona del Ripollès entorn el projecte “Smart Grids” amb diverses ponències, “Oportunitats de la confluència d’energia i telecomunicacions al món rural” a càrrec del Sr. Pep Salas, i “Estudi pilot per la valorització dels projectes Rural Smart” a càrrec de la Sra. Anna Lluis i el Sr. Joaquim Corominas. També s’ha comptat amb la presentació “Experiències de rural Smart Grids. Projecte de xarxa de distribució elèctrica intel·ligent al món rural” a càrrec del Sr. Santi Martínez, CEO d’Estabanell Energia, el qual ha conduit la posterior visita tècnica a les instal·lacions de prova pilot d’Smart Rural Grids que s’ha realitzat a la mateixa població.

La clausura de la jornada d’intercanvi ha estat a l’Aula d’Hostaleria del Ripollès on s’ha fet un dinar degustació amb productes de proximitat.

Categories: Leader