Els dies 26 i 28 de maig han tingut lloc les dues primeres jornades participatives sobre “Educació i Joventut” i “Canvi Climàtic, Energia i Gestió Forestal” que s’han celebrat a Sant Joan de les Abadesses i a Ribes de Freser, respectivament.

Les sessions d’una durada de dues hores, s’han desenvolupat amb una breu introducció per presentar el procés participatiu i els objectius a assolir en l’estratègia segons la política comunitària i del territori, i en una dinàmica de grup que ha tingut com a finalitat recollir propostes d’actuacions en relació a les preguntes plantejades en cadascun dels debats.

WP_20150528_11_50_54_Pro

Ambdues sessions han estat obertes a la ciutadania i hi han participat en total 45 persones, beneficiaris i beneficiàries del projecte Leader, membres de les entitats i associacions sectorials, tècnics i polítics de les administracions, en d’altres.

Mitjançant aquest procés participatiu, de moment, s’han recollit propostes d’actuacions per fer front a temes estratègics del territori com són el retorn dels joves al món rural, el treball en xarxa dels agents formatius, el foment de l’ús de la biomassa i la gestió d’espais naturals com motors de dinamització econòmica del territori rural.

El procés participatiu comprèn 5 jornades, i properament es celebraran les següents:

 EMPRENEDORIA, INNOVACIÓ i TIC: Dimarts 2 de juny de 2015, de 10:00 a 12:00h. Ajuntament de Camprodon.

SOCIETAT I CIUTADANIA: Dijous 4 de juny de 2015, de 16:30 a 18:30h. Consell Comarcal del Ripollès.

TURISME, COMERÇ i PRODUCTE LOCAL. Dimecres 10 de juny de 2015, de 20:00 a 22:00h Sala Pompeu Fabra (Biblioteca), Sant Quirze de Besora.

Per prendre-hi part cal inscriure’s a través d’Internet a l’adreça http://ves.cat/mdUI

Categories: Leader