L’Associació per la Gestió del Programa Leader Ripollès Ges Bisaura, representada pel seu gerent, assisteix a l’Esdeveniment LEADER sobre estratègies de desenvolupament local i cooperació.

La Xarxa Europea de Desenvolupament Rural ENRD (European Network for Rural Development), fou l’encarregada d’organitzar la trobada Esdeveniment Leader 2012, celebrada els passats 27 i 28 d’abril a Brussel·les.  L’eix temàtics de l’esdeveniment es va centrar en el foment de la cooperació entre els grups d’acció local i el treball en xarxa.

La trobada va reunir 450 agents implicats en el desenvolupament rural: representants dels grups d’acció local de la UE, representants de les xarxes rurals nacionals, organitzacions rurals, autoritats de gestió, membres de la Comissió Europea, etc; entre els que es trobava el Gerent de l’Associació per la Gestió del Programa Leader Ripollès Ges Bisaura, acompanyat per 24 representats d’altres GALs estatals  i el president de la REDR, Aurèlio Bermúdez.

Durant la primera jornada de la trobada es va debatre sobre la importància de l’estratègia de desenvolupament local i la cooperació en el desenvolupament rural. En paral·lel a les sessions de debat, es va desenvolupar la Fira del treball en xarxa i cooperació, on s’informava sobre els potencials projectes de cooperació transnacional.  Amb l’objectiu d’aconseguir que els participants es coneguessin i s’intercanviessin informació, es van dissenyar uns espais de trobada temàtics: desenvolupament local, societat/educació, medi ambient, emprenedors, etc. La fira també va dedicar un espai  a les  xarxes dels diferents països participants, amb estands propis on facilitaven informació relativa als seus productes locals.

Durant la segona jornada es van celebrar dos tallers simultanis per debatre sobre punts clau en el desenvolupament local com el disseny i la implementació de les estratègies de desenvolupament local.