El passat 28 de desembre de 2012 es va publicar l’Ordre AAM/429/2012 al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) per la qual s’aproven les bases reguladores dels ajuts per a la diversificació econòmica de les zones rurals del programa Leader corresponent a l’any 2012. 

Per aquesta convocatòria, es disposa d’una partida pressupostària de 924.780 euros pel territori del Ripollès, la Vall del Ges, Orís i Bisaura i, per quarta vegada, serà gestionada per l’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura. Els ajuts van destinats principalment a PIMES, emprenedors i microempreses del sector agroalimentari o turístic i les microempreses de qualsevol sector (comerç inclosos) que vulguin fer inversions destinades a la millora dels processos de transformació i comercialització dels productes agraris i agrobotigues, creació i desenvolupament de microempreses, foment d’activitats turístiques i conservació i millora del patrimoni rural.

La convocatòria estarà oberta 45 dies, fins el dia 20 de febrer, i els beneficiaris, que han de fer una inversió mínima de 12.000 euros (sense iva inclòs), poden obtenir un 35% del total de la inversió i poden arribar al 40% si porta a terme un programa de millora de RSE (Responsabilitat Social Empresarial).

Els ajuts Leader estan finançats pels Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER) i pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) de la Generalitat de Catalunya.

Els interessats a entrar a la convocatòria o a obtenir més informació poden adreçar-se a l’Associació Leader, ubicada al Consorci Ripollès Desenvolupament (P.I Els Pintors. C/ Joan Miro 2-4, de Ripoll. Telèfon: 972 704 499), o al Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura (C/Enric Prat de la Riba 17, de Torelló. Telèfon: 938 592 226). També poden contactar a través del correu electrònic leader@ripollesgesbisaura.org.

 

Categories: AjutsLeader