CATALUNYA RURAL! ÈXIT d’assistència i del treball en xarxa.

Més de 100 Actors dels territoris rurals es van trobar per discutir sobre com afrontar els reptes del món rural a la jornada: “Cooperar per un medi rural viu”. Una jornada per conèixer els projectes de cooperació Leader.
El passat 15 de setembre de 2017, es va celebrar a l’Escola Industrial de Barcelona, la jornada “Cooperar per un medi rural viu. Jornada de presentació de projectes de cooperació Leader”. Aquesta trobada va ser organitzada per l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya i va comptar amb la col·laboració dels Grups d’Acció Local I el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca I Alimentació i la Diputació de Barcelona.

La jornada tenia l’objectiu de posar en rellevància el valor de la cooperació entre territoris i els resultats dels projectes que s’estan realitzant al medi rural català; a la vegada que va treballar per a la creació de nous vincles amb altres Grups d’Acció Local de l’Estat i entitats interessades. En aquesta trobada, es van presentar els projectes de cooperació interterritorial desenvolupats pels 11 Grups d’Acció Local LEADER durant el període 2014-2020, que desenvolupen temàtiques tan diferents com l’emprenedoria, la valorització dels productes agroalimentaris locals, la transició energètica i el canvi climàtic, la valorització del patrimoni natural i cultural, el retorn dels joves als territoris rurals i la implantació del coworking a les zones rurals. L’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura va presentar com a coordinador els resultats i perspectives del projecte ENFOCC. Energia, Forest i Canvi Climàtic, dedicat al foment i l’estalvi i eficiència energètica, a la promoció d’energies renovables, a la gestió forestal i a la implementació de plans de mitigació i adaptació vers el Canvi Climàtic, i emmarcat dins el nou projecte conjunt anomenat Territori Resilient; i del projecte estratègic Territori Educador. Ens Mengem Les Valls, que ha promocionat una cultura d’alimentació sana, de qualitat de proximitat a la població local del Ripollès, Vall del Ges, Orís, i Bisaura a través de l’escola. Així mateix, com a soci col·laborador, l’Associació va assistir a les diverses presentacions per part d’altres Grups d’Acció Local dels projectes Odisseu, Gustum, Leader Natura, Cowocatrural, i Start-up Rural amb l’objectiu de millorar la implementació de noves accions als territoris del Ripollès, Vall del Ges, Orís i Bisaura.

Durant la jornada, es va poder comptar amb la presència de la Sra. Meritxell Serret i Aleu, Consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació; el Sr. Dionís Guiteras i Rubio, vicepresident de la Diputació de Barcelona; el Sr. Carles Luz i Muñoz, president de l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya i el Sr. Aurelio García i Bermúdez, president de la Red Española de Desarrollo Rural (REDR).
A més a més, a l’acte també s’hi va poder trobar un espai de networking per a afavorir possibles col·laboracions entre les entitats i els grups participants. Un espai on dialogar, intercanviar i compartir idees i projectes.

Podeu descarregar-vos aquí la documentació de les presentacions

Categories: Leader