PRESENTACIÓ DEL PROGRAMA ODISSEU PER AL RETORN I LA INSERCIÓ LABORAL DE JOVES AL MEDI RURAL AL 1r SALÓ DE L’EMPRESA DEL RIPOLLÈS

L’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura conjuntament amb la Direcció General de Joventut presenten el programa Odisseu a joves estudiants i empreses del Ripollès amb l’objectiu de promoure el retorn i la inserció laboral de joves al medi rural.

presentacio odisseu 1

La presentació s’ha realitzat el dia 3 d’abril al Teatre Comtal de Ripoll, comptant amb les intervencions d’Àngels Guiteras, gerent de l’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura, i d’Agnès Fàbregas, coordinadora territorial de Joventut a Girona. Els alumnes de Batxillerat de l’Institut Abat Oliba han descobert el treball que desenvolupa el Grup d’Acció Local Leader (GAL) i s’han informat de les accions que es duen a terme dins el programa Odisseu, en el qual el GAL participa com a soci, que coordinen conjuntament el Consorci Alt-Urgell Cerdanya (CAUC) i l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA). A més, s’han explicat els Ajuts al Pràcticum universitari (www.odisseujove.cat), que van obrir convocatòria el passat 28 de Març, per tal d’informar sobre les possibilitats de retorn que tenen els joves que imminentment entraran a formar part de la comunitat universitària.

Seguidament, s’ha completat la presentació visitant la exposició del Saló d’Empresa del Ripollès on s’hi han afegit alumnes dels cursos 1r, 2n i 3r d’ESO de l’Escola Vedruna i de 4t d’ESO de l’Institut Abat Oliba que han pogut consultar informació de totes les empreses del Ripollès que integren la Unió Intersectorial d’Empresaris del Ripollès (UIER). Al mateix temps, s’ha difós el programa d’Ajuts al Pràcticum als representants de recursos humans de les empreses presents durant una breu presentació, a càrrec també d’Àngels Guiteras i Angès Fàbregas a l’Ajuntament de Ripoll.

exposicio uierpresentacio odisseu 2

Categories: Leader