Èxit de participació al primer Workshop per a la redacció de memòries de sostenibilitat, celebrat el dia 12 de març Santa Creu de Jutglar

Nou empreses del Berguedà, el Ripollès i els territoris del Moianès, Lluçanès i Ges Bisaura, varen participar el passat 12 de març al 1er. Workshop per a l’elaboració de memòries de sostenibilitat. Aquest primer taller va ser organitzat per l’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura i per l’Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central, amb la col·laboració del Consorci del Lluçanès i amb el suport de l’organització internacional Global Reporting Initiative.  La memòria de sostenibilitat és un document en el qual les empreses o entitats informen sobre la seva activitat i els impactes que aquesta genera a nivell econòmic, ambiental i social, amb l’objectiu de donar-ho a conèixer als seus grups d’interès (clients, proveïdors, treballadors, comunitat, etc).

En aquesta jornada, les empreses varen aprendre els principis bàsics sobre com fer una memòria de sostenibilitat segons la metodologia de Global Reporting Initiative (GRI), una organització sense ànim de lucre sorgida de les Nacions Unides que ofereix un marc internacional per a l’elaboració d’aquests informes. La jornada es va dur a terme en un context molt participatiu i va ser molt ben valorada pels assistents, que varen preparar les bases sobre les que hauran de seguir treballant a les seves empreses. El proper mes d’abril es durà a terme un segon workshop amb l’objectiu de treballar les darreres fases d’elaboració de les memòries per poder-les publicar al mes de juny.

Aquesta iniciativa s’emmarca en el conveni de col·laboració establert entre GRI, i les entitats que formen part del projecte Gestió Sostenible Rural, per impulsar l’elaboració de memòries de sostenibilitat a les petites i mitjanes empreses del territoris participants en el projecte Gestió Sostenible Rural.