L’Estratègia de Desenvolupament Local de l’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura (EDL) pel període 2014-2020, en participació de bona part del teixit socioeconòmic del territori i socis GAL, es marca com a objectiu estratègic millorar el benestar de les persones que viuen i treballen en el territori rural d’actuació, i vetllar per un futur integrador, sostenible i intel·ligent.

L’EDL té els següents objectius:

  1. Treballar per la mitigació i l’adaptació al canvi climàtic i fomentar l’economia circular.
  2. Fomentar la innovació, el dinamisme empresarial i l’emprenedoria. 
  3. Vetllar per l’equilibri demogràfic i millorar la qualitat de vida i la cohesió social. 

L’Associació porta a terme l’acompanyament de promotors públics i privats per a l’acolliment a les convocatòries anuals d’ajuts Leader (Operació 19.01.01 del PDR) i la coordinació i participació en projectes de cooperació nacional i transnacional en l’àmbit estratègic de cada territori (Operació 19.03.01 del PDR). Per a l’execució d’aquests projectes existeix una íntima coordinació amb els diferents socis de l’entitat, agents del territori i, en especial, amb les dues entitats de promoció econòmica (Agència de Desenvolupament del Ripollès i Consorci la Vall del Ges, Orís, i Bisaura).

Tot i actuar sobre diferents eixos de dinamització, l’Associació per la Gestió del Programa Leader Ripollès Ges Bisaura s’ha especialitzat en el sector de l’estalvi i eficiència energètica i l’aplicació de la biomassa. És per això que destaca per ser el GAL català amb lideratge al sector de l’energia, el medi ambient i la gestió forestal.