Després d’un últim trimestre ple d’activitat, l’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura acaba l’any amb ampliació de socis i revisió dels seus objectius.

Aquest últim trimestre ha estat un dels més intensos pel que fa a activitat i visualització del treball de l’Associació, que va començar a treballar el febrer de 2009. La missió bàsica és la de treballar per al desenvolupament rural a la zona del Ripolles i la Vall del Ges, Orís i Bisaura.

El mes d’octubre finalitzava formalment el període finançat dels projectes Eureners 2 i Pastor. El primer sobre la promoció de l’eficiència energètica i les energies renovables i el segon sobre la promoció del sector ramader, la valorització de la figura del pastor i la promoció del producte agroalimentari local. És en el marc d’aquests dos projectes que s’han vingut desenvolupant un seguit d’activitats de sensibilització i promoció. Els fruits palpables i durables, més enllà de la intenció de continuar treballant en aquestes línies, són la posada en funcionament del Punt d’infoenergia del Ripollès per una banda i el curs d’emprenedoria del sector oví. Curs del qual ha finalitzat el primer mòdul i que es preveu la seva continuació a finals de febrer (amb un total de 15 inscrits en aquest mòdul inicial) i que s’imparteix a les instal.lacions del Castell de Montesquiu.

Paral.lelament s’han estat certificant les inversions dels 17 projectes empresarials elegits per ser finançats amb fons Leader el passat 2009 (5 dels quals a la Vall del Ges, Orís i Bisaura) que hauran suposat una inversió en aquest territori d’uns milió i mig d’euros (amb un finançament Leader d’uns 420.000 Euros), de naturalesa diversa. Al mateix temps han anat arribant les ressolucions pels 28 projectes presentats en aquesta període 2010 i que, en la certificaicó prevista pel juny de 2011, haurien de suposar una inversió pel nostre territori d’uns 4 milions d’Euros (finançats parcialment per l’aportació dels 1.176.000 Euros de fons Leader previstos en aquesta anualitat).

D’altra banda, l’Associació va ser present a l’entrega de premis Leader de la Red Espanyola de Desarrollo Rural a Madrid el 14 d’aquest mes. Es va aprofitar el viatge per tenir diverses reunions entre els responsables d’altres grups de l’estat per a la recerca de finançament de nous projectes.

‏‪Per acabar l’any, l’Associació té prevista una assamblea general extraordinària per aquest dimecres vinent, 29 de desembre. Assamblea durant la qual es convidaran als futurs nous membres de l’associació (el Consorci per a la Gestió d’Espais d’interès natural del ripollès, el gremi de xarcuters artesanals de la provincia de Girona i l’Associació de propietaris forestals serra de Bellmunt). En aquesta assamblea es farà una visita tècnica a un dels dos projectes públics aprovats aquest 2010, la museïtzació i acondicionament de la Rectoria de Montgrony (l’altre és la rehabilització i acondicionament de la masia de la Solana, al Parc de Montesquiu, per millorar les infrastructures del Centre deFormació Forestal). Es farà una valoració de l’activitat de l’Associació durant aquest any i es revisaran els objectius de l’associació per el proper 2011.‬

Categories: Leader