El proper 16 de maig tindrà lloc a l’Escola Doctor Robert de Camprodon una sessió informativa a càrrec de la biòloga i màster en nutrició Gemma Ros, dirigida especialment a mares i pares, però també a la població en general, sobre com portar una dieta saludable i equilibrada que incorpori els productes de proximitat. També es donaran idees i pautes a les mares i pares perquè puguin ajudar als seus fills a menjar bé.

L’Escola Doctor Robert i altres escoles del Ripollès, la Vall del Ges i el Bisaura participen en el projecte Territori Educador. Ens Mengem Les Valls que té per objectiu promocionar una cultura d’alimentació sana, de qualitat i de proximitat a la població local a través de l’escola. Aquest projecte va néixer a partir de la iniciativa promoguda per l’Associació cultural i gastronòmica de cuines de la Vall de Camprodon que va iniciar-se l’any 2011, amb el nom d’Ens mengem la vall, per a treballar en la promoció dels productes agroalimentaris de la Vall de Camprodon en l’àmbit local, l’educació per una alimentació sana i de qualitat i la vinculació del teixit social que conforma el sector productiu del territori, les famílies, l’escola i el sector de la restauració.

A través d’aquests projectes, es vol posar en valor el producte agroalimentari del territori a l’escola i contribuir a fomentar el consum de proximitat a través de la generació d’un sentiment de pertinença i identitat entorn al producte local i l’activitat tradicional del territori.

Les actuacions d’ambdós projectes, que es complementen, consisteixen en la promoció de productes locals com la carn de xai i cabrit, la trumfa de la Vall de Camprodon, la carn de poltre, entre d’altres. Aquesta promoció es fa a través del treball a l’aula mitjançant materials pedagògics especialment pensants per als projectes, visites a productors agroalimentaris amb els  alumnes, i sessions i tallers informatius i formatius per a les famílies, centrats en el producte de proximitat, la seva expressió gastronòmica i la seva importància nutricional.

Categories: Leader